SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

NAUJIENOS

Konferencija Tauragėje "Atliekų tvarkymo aktualijos Lietuvoje"

Rugsėjo 19 d. Tauragėje vyko kasmetinė Lietuvos regioninių atliekų tvarkymo centrų konferencija „Atliekų tvarkymo aktualijos Lietuvoje". Diskusijas aktualiais atliekų tvarkymo klausimais Lietuvos regioninių atliekų tvarkymo centrų asociacija, kuriai priklauso ir UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centras, organizuoja nuolat įvairiuose Lietuvos miestuose.

Šįkart į Tauragę suvažiavo kolegos iš visų regioninių atliekų tvarkymo centrų. O jų Lietuvoje yra 10, kaip ir buvusių apskričių. Susirinkusius pasveikino Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Atliekų politikos grupės vadovė Agnė Bagočiūtė aptarė aktualijas atliekų tvarkymo politikoje ir pristatė 2021-2027 m. Europos Sąjungos investicijų fondų lėšomis veiklų, susijusių su žiedine ekonomika, finansavimo galimybes. Regioninių Atliekų tvarkymo centrų vadovai diskusijose pristatė vizijas bei poreikius plėtrai savo regionuose.

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro, Agrocheminių tyrimų laboratorijos, analitinio skyriaus vedėjas - Dr. Romas Mažeika skaitė pranešimą „Reikalavimai komposto kokybei - galimybės padidinti jo paklausą bei centrų pajamas iš komposto gamybos".

UAB „Kauno kogeneracinės jėgainės" generalinis direktorius Ramūnas Paškauskas informavo apie Kauno kogeneracinės jėgainės statybos darbų eigą, planuojamų darbų pradžią bei pajėgumus. Pažymėtina, kad 2020 metų gegužės mėnesį atidarius Kauno kogeneracinę jėgainę, atliekų panaudojimo energijai gauti (deginimo) pajėgumai Lietuvoje ženkliai išaugs.

Gamintojų ir Importuotojų Asociacijos direktorė Veronika Masalienė skaitė pranešimą „Padangų atliekų tvarkymo sistema, jų surinkimo galimybės iš DGASA ir finansavimas". Regioninių Atliekų tvarkymo centrų poziciją dėl dalinio padangų tvarkymo finansavimo išsakė Kauno RATC ir Vilniaus AATC vadovai.

Pasibaigus konferencijai Tauragės krašto muziejuje „Santaka" svečiams buvo surengta ekskursija. Muziejaus direktoriaus pavaduotojas Viktoras Kovšovas supažindino su Tauragės istorija, pristatė modernizuotas ir atnaujintas erdves bei ekspozicijas.

Informaciją parengė Vilmantė Krištopaitienė, UAB Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro Atliekų tvarkymo skyriaus vadovė

 

Koferencijos pranešimus rasite čia:

1.  2021–2027 m. ES fondų planavimas. Žiedinė ekonomika

2.  Reikalavimai komposto kokybei, galimybės padidinti jo paklausą bei RATC pajamas iš komposto gamybos.

3. Padangų atliekų tvarkymo sistema, jų surinkimo galimybės iš DGSA ir finansavimas