SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

Archyvas

Informacija apie moksleivių švietimo akciją

Lietuvos regioninių atliekų tvarkymo centrų asociacija kartu su projekto partneriu VšĮ „PRIC“ įgyvendina ES lėšomis remiamą projektą „Tauragės ir Telšių regionų moksleivių švietimas, siekiant paskatinti atliekų rūšiavimą ir supažindinti su atsinaujinančia energetika“. Projekto metu vykdomos teatralizuotos moksleivių švietimo akcijos. Akcijų tikslas - supažindinti su nuolat didėjančio atliekų kiekio problemomis, su tuo susijusiomis grėsmėmis aplinkai, būtinus pokyčius atliekų tvarkymo įpročiuose (atliekų rūšiavimas, perdirbimas, antrinis panaudojimas). Pristatyti alternatyvių energijos šaltinių panaudojimo galimybes, supažindinti su šių šaltinių privalumais bei trūkumais.  Skatinti moksleivių aplinkosauginį sąmoningumą juos patraukliai mokant apie atliekų tvarkymą ir atsakingą gamtinių išteklių naudojimą.

                      Renginių koncepcija pasirinkta atsižvelgiant į tikslinės grupės amžių, bei renginio tikslus. Organizuojama teatralizuota akcija, kurios metu vyksta aktorių įkūnytų personažų dialogas. Šių personažų tikslas įtraukti moksleivius, jog jie nesijaustų tik reginio stebėtojais.  Siekiant paskatinti geresnį pateikiamos informacijos įsisąmoninimą rengiami žaidimai, viktorina. Organizuojamas praktinis rūšiavimo užsiėmimas, panaudojant specialiai tam paruoštus konteinerius.

                      Vydytos akcijos leido įvertinti renginio koncepcijos pasirinkimo teisingumą. Pateikiame keletą renginio dalyvių atsiliepimų:

 „Tai buvo nuostabus renginys! Sužinojau daugybę dalykų apie atliekų rūšiavimą. Viskas buvo papasakota labai įdomiai, juokingai. Nė už ką nebūčiau praleidusi tokio renginio.” (5 klasė)

„Šis renginys buvo tikrai šaunus ir pamokantis. Manau, kad po jo daug kas suprato, kaip svarbu rūšiuoti šiukšles! Tai gali išsaugoti mūsų gamtą“ (7b klasė)

„Renginys buvo labai įdomus, paskatino linksmai rūšiuoti šiukšles. Galėtų būti daugiau tokių renginių. Sužinojome apie rūšiavimą daug įdomių dalykų, pvz.: ką daryti su senais vaistais, likusiais valikliais. Buvo labai smagu žaisti su rūšiavimu susijusius žaidimus, dalyvauti viktorinose.“ (8 klasė)

„Mano nuomone, reikia daugiau tokių renginių, nes reikia ugdyti tvarkingą visuomenę. Renginys buvo išskirtinis, kažkuo kitoks nei visi, juokingas, bet tuo pačiu ir rimtas. Sužinojau daug informacijos apie taisyklingą šiukšlių rūšiavimą, pavojingų atliekų supirkimą bei gerai praleidau laiką.“ (8 klasė)

„Mano nuomone, tai buvo puikus renginys. Supažindino mus su šiukšlių rūšiavimu. Nuo tada pradėjau rūšiuoti šiukšles.” (5 klasė)