SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

Archyvas

Pažintinė - mokomoji kelionė į Lenkiją

LRATCA vykdydama šių metų darbų planą suorganizavo pažintinę- mokomąją kelionę į kaimyninę Lenkiją š.m. spalio 2-3 d.d. Šią kelionę suorganizuoti ir įgyvendinti padėjo  vokiečių firma "Tomra" ir mūsų šalies UAB "Ecovox". Į kelionę vyko 20 asmenų iš RATC`ų ir  asociacijos prezidentas J. Jankevičius.

Prie Elko miesto jau vienerius metus veikiančioje regioninėje įmonėje "Eko Mazury" susipažinome su pagal vokiečių firmų "Sutco" ir "Titech" technologijas (naudojant infroraudonuosius spindulius ) veikiančią komunalinių atliekų rūšiavimo ir MBA įmonę.  "Eko Mazury" regioninė įmonė veikia 12 savivaldybių teritorijoje, kur aptarnauja 158 tūkst. atliekų turėtojų. Mechaninio atliekų rūšiavimo įrenginys (linijos bendras ilgis 800 m.), mechaninio biologinio apdorojimo įrenginys kainavo apie 4 mln. eurų, pati gamykla  su aptarnaujančia technika kainavo apie 59 mln. zlotų. Šis projektas įgyvendintas iš 2007-2013 metų ES finansuojamos programos. Įmonėje dirba 57 darbuotojai, iš jų -14 administracijoje.

Technologinius procesus ir  patirtį mūsų delegacijai pateikė lenkų ir vokiečių specialistai, atsakė į gausius klausimus. Vykusių į šią kelionę nuomonė vienareikšmiška - ji buvo labai naudinga, bet šiek tiek pavėluota. Nutarta mėginti užmegsti bendradarbiavimą su kaimyninės šalies gimininga asociacija.