SUSISIEKITE SU MUMIS

Lietuvos Regioninių Atliekų Tvarkymo Centrų Asociacija
El. p.: lratca10@gmail.com
Tel.: +370 41 520002

NAUJIENOS

Kasmetinis LRATC Asociacijos susirinkimas/seminaras Panevėžyje

Seminaro svečiai iš LR Aplinkos ministerijos ESPAD ES fondų valdymo skyriaus skaitė pranešimus apie priemonės "Atliekų tvarkymo sistemos sukūrimas" veiklos "Komunalinių atliekų tvarkymo sistemų infrastruktūros plėtra - biologiškai skaidžių atliekų tvarkymo sistemų infrastruktūros sukūrimas" projektų užbaigimą, apie 2014-2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijas komunalinių atliekų tvarkymo srityje. Apie tolimesnę RATC veiklą esant dabartiniam konkurencijos reglamentavimui ir teismų sprendimams pasisakė Vilniaus advokatų kontoros SPES advokatas. RATC atstovai pristatė situaciją regionuose pie įgyvendinamus MBA projektus. Seminaro dalyviai diskutavo apie atliekų turėtojų apmokestinimą už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą nuo 2016 m. liepos 1 d., apie rinkliavos ar kitos įmokos įsigaliojimą, administravimo kaštus bei naudą gyventojams.

Seminaro pabaigoje vyko kasmetinė LRATCA vasaros spartakiada "Kaip orientuojamės komunalinių atliekų sistemoje ir Panevėžio apylinkių miškuose".

Visuotinio Asociacijos narių susirinkimo metu patvirtinta Asociacijos veiklos ataskaita, Asociacijos 2014 metų finansinių ataskaitų rinkinys, aptartas Asociacijos įstatų projektas.

Seminaro pranešimai čia.